1. Masírujte se vleže

Častou chybou je, že se masáž dělá ve stoje. „Guashu neboli masáž obličeje doporučuji provádět v leže, ne ve stoje před zrcadlem! V takovém případě jde totiž spíše o vytahování pleti proti zemské přitažlivosti, v poloze v leže na zádech je pěstění pleti efektivnější,“ upozorňuje plzeňská lektorka masážních technik guasha a praktička tradiční čínské medicíny Eva Petrušová. Největší efekt má ale profesionální ošetření, které podle Petrušové může trvat klidně i čtyřicet minut.

2. Raději teplo než chlad

Před masáží oba nástroje můžete nahřát v teplé vodě - napomůže to celkovému uvolnění. Roller se dá i nachladit, pokud ho chcete použít jako okamžitou vzpruhu pro pokožku. V takovém případě ho ale jen ponořte do studené vody, nástroj vytažený z ledničky nebo dokonce mrazáku by mohl způsobit popraskání žilek.

3. Nejdřív namazat

Jak v případě rolleru, tak destičky je potřeba mít pleť dostatečně promaštěnou, aby po ní destička dobře klouzala. „Na místě je použití olejů s dostatečnou kluzností, aby destička nevytahovala pleť. Pozor ale na ty příliš aromatické. Vůně oleje může negativně ovlivnit celkový požitek z kosmetické masáže. Při výběru oleje je také třeba brát ohled na typ pleti. Je možné použít i kosmetická séra pro vyživení pleti, já se ale držím pravidla, že méně je více,“ říká Petrušová.

4. Správný směr a citlivý přístup

A teď to zásadní: Aby masáž fungovala, jak má, je třeba dodržovat určitá pravidla. Zejména masírovat správným směrem a jemně. Destička není k pleti natočená kolmo, pleť s ní masírujete spíše plochou než hranou. Tahy se vedou od středu obličeje směrem ke krajům, a to jemně a citlivě. Zatímco s rollerem se postupuje shora dolů, tedy od oblasti čela až ke klíčním kostem (na partie kolem očí a nosu použijte menší stranu válečku), v případě destičky se nejprve vede tah od uzliny pod uchem směrem ke klíční kosti (tedy po krku) a pak se postupuje od čelisti směrem vzhůru.

Zdroj: www.tcmguasha.com