Přípravky proti celulitidě neřeší skutečnou příčinu dolíčků, umí ale výrazně zlepšit stav pokožky a tím zmenšit viditelnost nerovností. Zpevňují a tonizují kůži a zlepšují buněčnou detoxikaci. Většina z nich navíc kromě zpevňujících a hydratačních látek obsahuje i ty, které stimulují prokrvení pokožky – například kofein, kapsaicin, výtažky ze skořice či zázvoru nebo černý pepř. Ty jsou v boji s pomerančovou kůží velmi důležité, protože váznoucí krev a lymfa jsou jednou z příčin, proč celulitida vzniká. Pokud se vám je podaří rozproudit, máte z poloviny vyhráno. Nečekejte ale, že vám zpevňující kosmetika pomůže přes noc. Přípravky je třeba nanášet poctivě každý den, a to ráno i večer. První výsledky se dostaví nejdříve za měsíc dva.

Rozprouděte lymfu

Hodně záleží i na tom, jak budete přípravky nanášet. Pokud je na problematické partie jen tak rozetřete jako klasické tělové mléko, efekt nikdy nebude takový, jako když si osvojíte základy lymfatické masáže. Jde o jemné, ale přesto přesně vedené tahy odspoda směrem vzhůru. Začněte od prstů na nohou a přípravek dlouhými tahy roztírejte směrem vzhůru přes lýtko a koleno až na stehna a zadek. Rozhýbete tím stagnující lymfu.

Ještě lepšího efektu dosáhnete, pokud domácí úsilí podpoříte návštěvou lymfoterapeuta a necháte si lymfomasáž provést odborně. Většinou je třeba absolvovat několik sezení, ale rozhodně to stojí za to. Svěřit se odborníkovi je pak nutné ve chvíli, kdy máte těžší stadium celulitidy spojené například s bolavýma, či dokonce oteklýma nohama. Lymfomasáž, které se někdy říká také lymfodrenáž, může být ruční nebo přístrojová – mnohem lepších výsledků ale dosáhnete s tou ruční.

Zdroj: Kondice.cz