"Pudr rozhodně není povinný. Máte-li ale mastnější pleť nebo je vám lesk jednoduše proti srsti, klidně ho použijte. Ale s mírou a jen na střed obličeje, jinak bude tvář působit uměle," radí vizážista a stylista České miss Sam Dolce. Řešením lesknoucích se částí obličeje může ostatně být i zmatňující kosmetika nebo speciální papírky, kterými si v průběhu dne z pleti odsajete přebytečný kožní maz, který lesk způsobuje.

Jak se nepřipravit o zdravý glanc

Nezapomeňte, že zdravá pleť se přirozeně vždy určitým způsobem leskne a pokud to s pudrem přeženete, o tenhle zdravý glanc se připravíte. Pokožka kvůli tomu pak bude působit unaveně a mdle. Přebytečný produkt navíc zvýrazní i vrásky a póry, což je rozhodně něco, co nechcete. Trend posledních let navíc velí vnést do tváře co nejvíce světla a s tím je zmatňování pomocí pudru v rozporu. Když už pudrovat, je nejlepší sáhnout po bezbarvém neboli transparentním pudru, který prodlouží životnost make-upu.

Transparentní pudr je sázka na jistotu

"Nejlepší službu vám udělají transparentní pudry, které svou barvou nezkreslí nanesený make-up. Pořídit se dají i pudry s HD technologií, které fungují jako takové foto filtry naživo. Pokud se ale pro HD pudr rozhodnete, počítejte s tím, že se na rozdíl od kamer a foťáků přiliš nepřátelí s bleskem," podotýká Dolce. Pudr nanášejte velkým kulatým štětcem, který nejprve lehce oklepejte o zápěstí. Zbavíte se tak přebytečných pudrových částeček. Labutěnky a houbičky, které bývají součástí pudřenek, většinou na pleť přenesou více pudrových zrníček, než je potřeba.

Zdroj:

www.missczechrep.cz