Při józe rovněž dochází k celkovému a přirozenému zklidnění organismu. S cvičením získáte postupně sílu a energii. Pokud tělo bude osvalenější, zrychlí se samovolně i metabolismus. Rychlejší funkci metabolismu také podpoříte tím, když tělo dostatečně vyživíte, nebudete hladovět a dopřejete si kvalitní bílkoviny. Dále je potřeba dbát na dostatečný spánek a pitný režim.

Koncentrujte se na své vnitřní prožitky

Abychom podpořili co nejvíce náš metabolismus, nestačí jen dodržovat zdravý životní styl a pečovat o své fyzické tělo, je potřeba se zaměřit i na vnitřní prostor. Co si o sobě myslíme, jaké pocity v nás převládají a čemu věnujeme pozornost, to ovlivňuje náš život i metabolismus. Vše je se vším propojené. Proto je potřeba zaměřit se i na relaxaci a vnitřní radostné prožitky. Pokud budeme žit v souladu se sebou, bude i náš metabolismus fungovat správně a my budeme trvale šťastní a zdraví.

Lekce vám pomůže zrychlit metabolismus a tím nastartovat trávení, pohyb střev a vstřebávání živin. Sestava začíná v pozici lotosového květu se zaměřením na dech a zklidnění mysli. Poté následuje hluboký předklon a několik pozic, které stimulují trávení. Na závěr se uvolníme ve zkříženém sedu a prodýcháme účinky pozic, které podpořily činnost trávicího traktu a tím nastartovaly i náš metabolismus.

Zdroj: Valentina Lebová