Ranní protahování a dechová cvičení


Začněte své ráno s jemným protažením těla, abyste probudili každou část svého těla. Zvedněte ruce nad hlavu a protáhněte se směrem nahoru, poté se ohněte vpřed a snažte se dosáhnout svých nohou. Opakujte tento pohyb několikrát s hlubokým dechem. Poté se postavte rovně a udělejte pár kruhových pohybů rameny. To pomůže uvolnit napětí v horní části těla.

Surya Namaskar (Pozdrav slunci)


Surya Namaskar je sada pohybů, která spojuje dech s pohybem. Tato série pohybů je skvělým způsobem, jak zahřát tělo a nastartovat metabolismus. Každý pohyb je provázen synchronizací s dechem, což vám pomáhá nalézt rovnováhu a soustředit se na přítomný okamžik.

Meditace


Po fyzické aktivitě je čas zklidnit mysl a připravit se na den meditací. Najděte si klidné místo, sedněte v pohodlné poloze a začněte se soustřeďovat na svůj dech. Sledujte přirozený tok dechu, jak vstupuje a opouští vaše tělo. Případné myšlenky, které se objeví, nechte jít a vracejte se k dechu. Meditace vám pomůže vyčistit mysl, zvýšit soustředění a přijmout nový den s otevřeným srdcem.

Jógové pozice pro energii


Existuje mnoho jógových pozic, které můžete praktikovat pro zvýšení energie a vitalitu. Například pozice stromu (Vrksasana) vám pomůže zlepšit rovnováhu a sílu nohou. Pozice zpěváka (Bhujangasana) posílí vaše záda a zvýší pružnost páteře. Vyberte si několik pozic, které vám vyhovují, a věnujte jim několik minut každé ráno.

Snídaně plná živin


Nepodceňujte sílu správné výživy. Po józe si připravte bohatou a vyváženou snídani, která dodá vašemu tělu potřebné živiny. Vsadte na čerstvé ovoce, celozrnné obiloviny, ořechy a semínka. Vyhněte se těžkým a mastným jídlům, která by vás mohla zatížit.