Pro děti je jóga vhodná zejména proto, že zlepšuje schopnost koncentrace. Je to dynamické cvičení zahrnující několik samostatných po sobě jdoucích ásan. Počet opakování záleží na vás. Uvidíte, že si ji vy i vaše děti oblíbíte a časem se pro vás stane rutinou, bez níž se neobejde žádné nové ráno. Do jednotlivých pozic se přechází plynule v souladu s dechem. V pozicích je dobré zůstat jeden nádech nebo výdech a plynule přecházet do další pozice.

Cvičte pozdrav slunci každý den a vaše tělo vám poděkuje

Ideální je cvičit jej každé ráno nalačno. Chybu však neuděláte ani tehdy, když si jej zacvičíte během dne. Každé cvičení má pozitivní vliv na naše tělo. Tělo se s každým pozdravem slunci více zpružní, vyhnou se vám nemoci a budete hýřit energií. Pokud nejste zvyklí se hýbat a budete cvičit jen tuto sestavu, vězte, že vám přinese do života pozitivní změnu.

V tomto videu se naučíte jednoduchou a hravou verzi pozdravu slunci a další základní jógové pozice. Sestava je věnována jaru, které už se za okny objevilo. Před samotnou sestavou ztišíme a zvědomíme si sami sebe. Vnímáme, že nadechujeme a vydechujeme. Nádech je naším domovem a s výdechem se uvolňujeme. Celá sestava je doplněna říkankami a známými písničkami, aby si ji děti zamilovaly.

Zdroj: babyoga.cz