V období letních veder zařaďte pravidelnou přiměřenou fyzickou aktivitu a odlehčete jídelníček. Naučte se relaxovat třeba pomocí jógy, kdy se soustředíme na dech a obracíme pozornost z vnějšího světa dovnitř do těla - k našim myšlenkám, pocitům a emocím. Učíme se je nehodnotit, ale jenom pozorovat a přijímat. Být s nimi.

Vyzkoušejte jógu

Cvičení jógy vám pomůže očistit nejen fyzické tělo, ale i mysl. Pokud máte zanesenou i mysl, nestačí vyčistit jen fyzické tělo. Pozitivní mysl je základem dobrého zdraví a právě jóga vám ukáže cestu, jak pracovat s těmito spojenými nádobami. Se vším vám pomůže také dech. Správný dech je základem pro očistu těla. Dýchání přivádí do organismu kyslík, jenž okysličuje každou buňku v těle a odvádí současně toxiny z organismu. I kdybyste v letních vedrech měli jenom sedět a dýchat - vědomě se soustředit na dech, je to lepší, než nedělat nic. Praxe jógy je o pozornosti a všímavosti k vlastnímu tělu a právě dech je kotvou do přítomného okamžiku.

Lekce jógy je zaměřená na detoxikaci organismu. Díky sestavě rozproudíte svůj lymfatický systém a promasírujete vnitřní orgány. Je věnována spíše začátečníkům, ale vhodná je i pro pokročilé. Na začátku budete potřebovat blok. V průběhu si zacvičíte i jednoduchou variantu pozdravu slunci, kdy v těle rozproudíte krev, vodu a lymfu. V závěru lekce se uvolníte a zazpíváte si mantru ÓM.

Zdroj: Zuzana Klingrová