Přinášíme speciální sestavu cvičení, díky které podpoříte činnost tlustého střeva, jater, žaludku, žlučníku, sleziny a slinivky. Dobrá nálada začíná dobrým trávením.

Tip: Trénujte mindfullness u talíře

Každému dělá dobře jiná strava v závislosti na jeho konstituci, zdravotním stavu i momentální náladě, ale vědomé stravování udělá dobře všem. Trénujte proto všímavost i u jídla. Než se do jídla pustíte, na chvíli se zastavte a párkrát vědomě vydechněte a nadechněte se. Během jídla si všímejte chutí, vůní, konzistence toho, co jíte. Jezte v klidu. Než k jídlu usednete, nezapomeňte vypnout všechny rušiče – rádio, televizi, tablet, mobil, nic z toho k jídlu nepatří. Všímavost u jídla vám pomůže rozpoznat, kdy už máte dost, dříve se dostaví pocit sytosti. Navíc tím tříbíte svoji intuici – co je právě pro vás to nejlepší jídlo.

Tip pro imunitu

Doplňujte omega-3 mastné kyseliny. Pro naše zdraví a imunitu jsou esenciální, tedy nepostradatelné. Musíme je získat stravou, protože naše tělo si je neumí vyrobit samo. Najdeme je v rybách, ořeších, semínkách. Jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů je lněný olej. Doporučuje se užívat ho po lžičce. Uchovávejte ho v lednici, rychle žlukne, proto s ním nikdy nevařte, jen používejte za studena. Vhodné je užívat ho i v kapslích jako doplněk stravy.

Autorkou tipu je Veronika Veselá.

Předchozí díl výzvy Následujcí díl výzvy