Mleté maso s tymiánem na špejli se sýrovým dipem

28. 04. 2019

Mleté maso s tymiánem na špejli se sýrovým dipem

Zkuste tyto tyčky z mletého masa, které jsou nejen velmi chutné, ale také zábavné při samotném konzumování. Výborná je k nim čerstvá zelenina a dip. S tímto receptem zabodujete i na party!

Celý článek »
Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

23. 04. 2019

Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.

Celý článek »
Babiččin tradiční velikonoční beránek

20. 04. 2019

Babiččin tradiční velikonoční beránek

Kdo by si uměl představit Velikonoce bez krásného, cukrem posypaného beránka? Beránek slouží jako báječný moučník, ale plní také dekorativní funkci. Recepty na něj se v rodinách předávají z generace na generaci a každý tvrdí, že právě ten jeho beran je ten nej! My vám jeden takový "tajný" recept prozradíme!

Celý článek »
Nebojte se ořechů!

14. 04. 2019

Nebojte se ořechů!

Už dávno totiž neplatí, že nepatří do zdravého jídelníčku. Ano, skládají se z tuků, ale jde o zdravé tuky, tělu velmi prospěšné a navíc, většina ořechů se řadí do skupiny skořápkového ovoce.

Celý článek »
Chemie: Co nejíst často

12. 04. 2019

Chemie: Co nejíst často

Jedna špatná zpráva na začátek - škodlivé chemii v jídle se nevyhnete! Dá se však alespoň částečně zkrotit. Loupejte ovoce, nepřehánějte to s množstvím ryb a každý den jezte něco jiného. Škodlivé chemické látky jsou všude kolem nás - ve vzduchu, ve vodě i v půdě - a odtud se nastěhují i do salátu a steaku, co si dáte v neděli k obědu. I když je koupíte v bio kvalitě, vždycky budou stopové množství škodlivin obsahovat. To je daň za rozvíjející se lidskou civilizaci.

Celý článek »