Pokud si osvojíte dobré zvyky, budete úspěšnější v plnění svých snů. Stačí na nich pouze pracovat a posilovat je. Jednoduše řečeno: Zvyky – nebo chcete-li návyky – jsou potřebné k tomu, abychom mohli žít naplno!

Zvyky můžeme rozdělit do tří skupin

  1. První skupinu tvoří zvyky, kterých si ani nevšimneme, protože je děláme automaticky a jsou součástí našeho běžného života. Mezi ně můžeme zařadit čištění zubů, česání vlasů, nazouvání bot
  2. Do druhé skupiny patří zvyky, které jsou pro nás dobré, něčím nás těší a na nichž tvrdě pracujeme – zdravé stravování, cvičení, pohybové aktivity nebo dostatečný spánek či dodržování pitného režimu.
  3. Poslední skupinu zastupují špatné zvyky, mezi které patří kouření, nadměrná konzumace alkoholu, přílišné utrácení či neustálé odkládání důležitých věcí.

Jsou zvyky důležité?

Zvyky jsou dobré i špatné, nicméně jsou důležité a potřebné k dosažení úspěchu a k tomu, abyste se mohli posouvat dále. Pomohou vám, když se rozhodnete zdravě jíst nebo shodit přebytečný tuk.

Vytvoření zvyku vám usnadní cestu ke splnění cíle v hubnutí. Pomůže vám držet se plánu, přinese výsledky a během času si ho osvojíte natolik, že pro vás bude automatický a ani si ho už nebudete uvědomovat.

Dobré návyky, které pomáhají k úspěchu v hubnutí

Vytvořte si plán
Naše tělo i mysl nejlépe fungují, pokud se řídíme určitým pravidelným plánem a zvykem, který se pro nás stane rutinou. Pokud se snažíte o dosažení určitého cíle, tak plán usnadní cestu a znemožní, abyste ze své cesty sešli.

Jezte zdravě

Energie, výživa a kvalitní zdravé jídlo jsou klíčové pro správné fungování těla i mozku. Neodcházejte proto z domu s prázdným žaludkem, v klidu se nasnídejte, dejte si vyváženou snídani bohatou na živiny a uvidíte, že budete mít více energie a lepší náladu.


Cvičte a hýbejte se

Fyzická aktivita je velmi důležitá a přispívá k celkovému zdraví. Najděte si takové aktivity, které vás budou bavit a na něž se budete těšit. Pouze u takových aktivit si můžete vytvořit plnohodnotný zvyk, který vás bude těšit.


Nevzdávejte se a věřte si

Než si zvyk vytvoříte a stane se součástí vašeho života, tak to chvilku potrvá. Buďte proto vytrvalí, protože i vytrvalost se může stát vaším zvykem a silnou stránkou.

A jak si vytvoříte dobrý návyk? To se dozvíte ve II. díle o zvycích.