Veronika Sovadina Kašáková: Jakému jídlu vděčí za štíhlou postavu?

S modelkou a influencerkou Veronikou Kašákovou jsme se potkaly v Peci pod Sněžkou, kam byla pozvaná do restaurace hotelu Svatý Vavřinec, aby ochutnala speciality místního šéfkuchaře. Na sobě měla saténovou obeplou sukni a moc jí to slušelo. Když jsem si prohlížela její ultra štíhlou figuru, napadlo mě, že pohyb je nejspíš nedílnou součástí jejího života. Ale to jsem se spletla. Nebo alespoň trochu.
Sport je u ní prý celoživotně spíš rekreační oblastí a za vyrýsovanou postavu tak vděčí nejspíš genům. Každopádně po porodu a s přibývajícím věkem prý musí svoji vytrvalost při cvičení trochu posílit, protože tělo, na kterém nevidíte ani gram tuku, prý není úplně zadarmo. Navíc se Veronika nechce omezovat v jídle. Do fitka byste ji ale nedostali.
Osobní trenér a speciální obleček funguje
„Posilovnu nemám ráda, vadí mi, jak je tam hodně lidí a koukají na vás. Mám osobního trenéra, který chodí ke mně domů a máme přitom spolu na sobě takový speciální obleček, ve kterém vypadáme hodně srandovně, asi jako potápěči. Můj malý Matyáš se nám u toho vždycky směje. Co mi ale vyhovuje, je, že trénink je díky oblečku za 20 minut hotový, takže šetří čas,“ říká modelka. Posilování svalů pomocí elektrod je prý dvakrát účinnější než běžné cvičení a výsledky jsou vidět.
Syn její jídlo odmítá
Veronika je maminkou syna, který má od narození fenylketonurii, což je metabolická porucha vyžadující přísnou dietu s omezením bílkovin. Kvůli tomu musí samozřejmě hodně přemýšlet nad tím, co doma uvaří a servíruje k jídlu. „Naštěstí Maty není moc gurmán a v jídle neexperimentuje, takže nemusím denně vyvařovat. Má rád tak pět jídel pořád dokola, z toho polovina je ještě v příkrmech. Všechno, co mu uvařím, tak nechce. Ale neberu si to osobně,“ usmívala se.
A po čem nejraději sáhne sama? Prý to má s jídlem podobné jako její syn. Nejoblíbenější jsou u ní suché těstoviny, které prý může jíst pořád! „Miluju je už od dětství, a to na jakýkoli způsob. Kromě špaget mám ráda i rýži a mořské plody, suši a vůbec thajskou kuchyni.“ Doma v lednici prý u nich nesmí nkdy chybět tuňák, fresh džus a veganské jogurty.
Zdroje:
- reportérka Eva Fraňková
- modelka a influencerka Veronika Kašáková