Tréninkový plán

Pokud jste v situaci, kdy jste nějakou dobu byli nuceni vynechat pravidelné cvičení, vašemu tělu bude možná chvíli trvat, než si na aktivní režim znovu zvykne a nastartuje se metabolismus. Ať už jste nesportovali z důvodu těhotenství, dlouhodobého zranění nebo jste prostě a jednoduše zlenivěli, dejte tomu čas. Záleží také na tom, jak dlouho tato tréninková pauza trvala, ale svalová hmota se po několika týdnech pomalu vytrácí a vaše kondička na tom nebude nejlépe. Nenechte se tím odradit. Pokud cítíte, že i po několika týdnech pravidelného pohybu se vaše váha nesnižuje, zkuste se obrátit na odborníka, který vám sestaví trénink na míru. Možná se zaměřujete na špatný typ pohybu. Správné rozložení cardio cvičení a posilování svalů je extrémně důležité nejen proto, aby šla kila dolů, ale proto, aby se vaše svaly rovnoměrně posilovaly a vy tak pocítili změnu nejen na displeji váhy, ale také na centimetrech.

Pozor na jídelníček

Ať se nám to líbí nebo ne, 70 % naší váhy ovlivňuje to, co jíme. Jakmile se rozhodneme hubnout, někdy se soustředíme pouze na to, abychom nejedli sladká a tučná jídla. Toho, co bychom měli dodržovat, je ale mnohem více. Většinu zásad stravování moc dobře všichni známe, ale jakmile chceme hubnout, všechny zásady náš mozek vytěsní. Nenechte se unést vidinou ubytých kilogramů a nehladovějte. Jezte pravidelně a po menších porcích. Jezte pomalu a vědomě. Každé sousto si vychutnávejte. Dopřejte si vydatnou snídani a postupně během dne na přijímaných kaloriích ubírejte – ne naopak. Po cvičení mějte vždy po ruce jídlo bohaté na bílkoviny – tedy libové maso, mléčné výrobky nebo proteinový nápoj. Zasytí vás a svaly dostanou tu pravou výživu pro jejich výstavbu.

Uvolněte se, prosím…

Máte pocit, že se každé ráno probouzíte a místo plochého břicha máte další 2 kila navíc? Džíny jsou vám těsné pouze při pohledu na zákusek? Základní rada zní – uvolněte se! Zdravý životní styl není pouze o tom, že se vejdeme do naší vysněné velikosti džínů. Nekontrujte svou váhu každý den. Užívejte si pohyb. Jakmile je vaše tělo ve stresu, v neustálých neviditelných vibracích, očekává, že přijdou horší časy. Tím pádem si ukládá vše, co sníte, do tuků, aby bylo připraveno na ty horší časy. Místo neustálého drilu se protáhněte a zacvičte si jógu. Zameditujte si. Prospěte se. I když se to může zdát jako klišé, uvolněná mysl je lék na všechno.

Základní pravidla pro to, abyste se cítili zase dobře a dostali se zpět do formy, zní jasně – nehladovte, jezte pravidelně po 2-3 hodinách. Pijte čistou vodu. Myslete na dostatečný přísun bílkovin ve stravě. Dopřejte si dostatečnou dávku spánku a odpočinku. Smějte se a tancujte! Vyplavené hormony štěstí ze smíchu a tance dokáží někdy víc než hodiny v posilovně. A nezapomínejte – ostatní nás vidí tak, jak o sobě sami smýšlíme. Při pohledu do zrcadla se tedy pochvalte!

Zdroje:

https://www.vitalia.cz/

https://fitnessrevolution.cz/