Už víte, že držet hladovku vám trvalou štíhlost nezaručí. Co vám k ní naopak může pomoct, jsou potraviny s nízkým glykemickým indexem a dostatkem vlákniny.

Mandle snižují cholesterol

Mandle obsahují velké množství prospěšných olejů a minerálních látek a kromě toho, že snižují cholesterol v krvi, umí stabilizovat hladinu cukru v krvi. Tím vás ochrání před zbytečným přejídáním.

Grapefruit zabrání ukládání tuků

Stačí polovina grapefruitu k snídani nebo před každým jídlem a vaše váha může ukázat o něco míň. Látky obsažené ve šťavnatém ovoci totiž dokážou snížit hladinu inzulinu v krvi – ten spoluzodpovídá za ukládání tuků v těle. Grapefruit působí protizánětlivě, zlepšuje látkovou výměnu a má detoxikační účinky. Kromě toho zmírňuje trávicí obtíže.

Tři hrušky denně na štíhlost

Hrušky obsahují velké množství vlákniny, jedna jediná pokryje patnáct procent doporučené denní dávky. Vláknina zpomaluje trávení, stabilizuje hladinu krevního cukru a člověka nadlouho zasytí. Tři hrušky denně mohou urychlit hubnutí.

Fazole regulují trávení

Fazole jsou bohaté na vlákninu a vitaminy, které umí regulovat trávení a snižovat hladinu cukru v krvi. Kromě toho obsahují velké množství nukleových kyselin. Ty pomáhají regenerovat organismus a obnovovat buňky v těle. Sáhnout při tom můžete po jakémkoli druhu, tělu prospívají všechny.

Čočka nahradí sladkosti

Je jedno, jaký druh čočky si naložíte na talíř. Všechny obsahují velké množství bílkovin a vlákniny, díky kterým po tabulce čokolády hned tak nesáhnete. Energie se totiž bude do těla uvolňovat postupně, a vás tak nebude lákat doplnit ji sladkostmi.