Zařaďte procházky

To nejmenší, co můžete udělat, je zařazení chůze. Díky pravidelným procházkám zvýšíte kalorický výdej, což bude mít za následek úbytek na váze. A nejen to. Také zlepšíte svou kondici. Snažte se chodit rychlejším tempem a zvyšovat i vzdálenost.

Chůze je nejpřirozenějším pohybem pro člověka a zvládne ji opravdu každý. Proto jsou pravidelné procházky skvělým nástrojem, jak se přiblížit k vysněné postavě a zlepšit svou kondici, kterou tělo využije při cvičení.

Tréninky doma

Pokud se necítíte na posilovnu, můžete začít se cvičením doma. Jak začít? Upřímně, pokud jste doteď necvičili a trpíte nadváhou, vystačíte si s vlastní vahou. Cvičit s vlastní vahou můžete odkudkoli a kdykoli.

Zvolte si však dny, ve kterých budete moci věnovat cvičení alespoň hodinu, a termíny dodržujte. Pokud si pouze řeknete, že začnete, a nebudete mít pevně dané dny, může se stát, že cvičení budete stále oddalovat.

Online lekce

Se cvičením doma vám mohou pomoci i online videa. Na této platformě najdete nespočet videí, podle kterých si můžete zacvičit.

Vyzkoušeje například:

Proč cvičit podle videí?

Nejenže vám ve videu poradí cviky, počty opakování, tempo a provedou vás celým tréninkem, ale také vám to zvedne motivaci. Pokud byste si vymýšleli trénink sami, je možné, že byste skončili dříve, vynechali pár cviků a ztrácela by se vaše motivace pokračovat.

Cvičení s trenérem

Kromě videí si můžete zaplatit také trenéra. S trenérem nemusíte nutně ihned do fitness centra, ale můžete začít tréninkovými plány na doma.

Doporučujeme však jednoho dne začít s pravidelným cvičením v posilovně. Cvičení s vlastní vahou je skvělé pro začátek, ale s postupem času vám nebude vlastní váha dostačujícím stimulem, a pokud neplánujete nakoupení vybavení domů, doporučujeme začít s pravidelným silovým tréninkem v posilovně. Pro začátek určitě s trenérem, který vám předá základy a naučí vás cvičit bezpečně, smysluplně a s dobrou technikou.