Každý typ postavy má jiné problematické partie a vyžaduje odlišný přístup. Proto jsme se v naší přípravce na léto rozhodli věnovat každému typu zvlášť. Lektorka Nicole Dostálová vám ukáže, jak mají posilovat ženy s postavou typu hrušky či jablka, co je důležité u postavy typu přesýpacích hodin nebo u chlapecké a na co se mají zaměřit ženy s širokými rameny.

Cvičení pro různé typy postavy najdete zde.

Zaměřeno na core

Ať už má naše postava jakékoli parametry, pevný střed potřebujeme všichni. A pěkným břichem taky málokdo pohrdne. Alena Vídeňská pro vás připravila cvičení na core, díky kterému vám bude laicky řečeno všechno držet tam, kde má. A jako bonus si s ní můžete vyrýsovat břišní svaly. Je-li vám bližší jóga než klasické posilování, pak doporučujeme lekci jógy na pevný střed od Zuzky Klingrové.

Jógu na střed těla najdete na tomto odkazu.

Alena Vídeňská si pro vás připravila také sérii tří krátkých cvičení na břicho, které vám přijdou určitě vhod.

Cvičení na břicho s Alenou najdete zde.

Stoupněte si štíhle

Rozhodně doporučujeme nepodceňovat záda. Rovný postoj dokáže umazat hned několik let i kilogramů, což se v létě obzvlášť počítá. Fyzioterapeutka Lucie Ternová pro vás v lekci zaměřené na zdravá záda připravila cviky, díky kterým narovnáte páteř a budete se cítit lépe.

Video, ve kterém vysvětlujeme, jak stát rovně, najdete tu.

Buďte venku

Krásné počasí láká k tomu vyjít z domova a nasávat sluneční paprsky. Nemusíte cvičit ve fitku, drahé přístroje dokážou nahradit obyčejné věci, jako jsou lavička, pařez, zídka nebo zábradlí. Jako závaží bude fungovat vaše vlastní váha. Alena Vídeňská připravila sadu rychlých, funkčních sestav, které můžete cvičit na čerstvém vzduchu.

Klikněte sem pro výběr venkovních cvičení.

Nedržte dietu


Striktní redukce jídelníčku může přinést krátkodobý rychlý úbytek váhy. Tělu hrozí nedostatek vitaminů a po návratu do normálu může nastat nepříjemný jojo efekt, kdy skončíte s více kily, než jste původně začali. Udržitelnější strategií je jíst lehčí a zdravější jídla po celý rok a nezlobit se na sebe, když občas zhřešíme. Inspiraci na více než stovku chutných receptů najdete v sekci zdravé recepty.

Recept na linguine s cuketou a rajčaty naleznete zde.