JAKOU ROLI HRAJE KVALITA POTRAVIN?

Premium
Zdroj: Shutterstock.com
Pryč jsou časy, kdy na nás z regálu v obchodě pokukoval jeden druh jogurtu, při troše štěstí ve dvou příchutích, ale se železnou pravidelností jen v úterý a ve čtvrtek. Dnes máme na výběr široké spektrum produktů od různých výrobců. Liší se v první řadě cenou, velmi často také kvalitou i složením. Nemusí přitom platit, že vyšší cena automaticky znamená vyšší kvalitu. Od zákazníka se tedy očekává určité know-how, pokud si chce v nákupním vozíku dovézt ke kase potraviny, z nichž poskládá zdravý jídelníček ideálně za rozumnou cenu.
Odborníci na vyváženou výživu pravidelně pracují s výpočty doporučeného denního kalorického příjmu, s poměrem jednotlivých makroživin a v neposlední řadě také s podílem tzv. mikroživin (vitaminů, minerálů atd.). A tím se logicky dostávají k onomu pro mnohé překvapivému tvrzení:
