Jak přežít únor a nepřibrat

Premium
Zdroj: Shutterstock.com
Pokud do sebe cpete mísy ledového salátu a lupení ve snaze udělat něco pro svou štíhlou linii, docílíte přesný opak. V zimě potřebujeme tělo udržovat v teple. Velké množství syrové zeleniny stejně jako mléčných výrobků a tropického ovoce našemu trávení nedělá dobře.
Venku je zima, a tak i vaše tělo potřebuje jídlem zahřát. Polévky, vývary, dlouho pečená masa a jídla z jednoho hrnce vám udělají dobře. Tepelně upravená strava jídlo vlastně „předtráví“ a zahřeje vás zevnitř. To věděly už naše babičky. Tradiční čínská medicína a ájurvéda mluví o teplotní charakteristice potravin – zatímco chladné potraviny nás ochlazují, zahřívající přispívají k lepšímu fungování našeho metabolismu. Pokud si chcete v chladných dnech udržet štíhlou postavu, vyhněte se konzumaci velkého množství chladivých potravin. Možná vás překvapí, že ačkoli tyto potraviny považujeme za „dietní“, v zimě nám mohou naše trávení zatížit a přidat nám pár kilo navíc. O jaké potraviny jde?
Syrová zelenina
