Neomezujte se a nedržte striktní diety

Pokud ihned po Vánocích nasadíte radikální dietu a omezíte téměř veškeré potraviny, které máte rádi, a váš jídelníček bude tvořit převážně jen zelenina, nejspíše vám to moc dlouho nevydrží. Nedržte proto striktní diety, které skončí stejně tak rychle, jako začaly.

Dělejte to také pro své zdraví a dobrý pocit

Může se zdát, že zdravá strava je důležitá pouze pro hubnutí a formování postavy. Není tomu ale tak. Zdravě jíst by měl každý také kvůli svému zdraví, trávení, ale také pro lepší pocit a více energie. Ti, kteří již zdravý a vyvážený jídelníček dodržovali a o Vánocích upustili a dopřáli si vše, co k vánočnímu stolu patří, nejspíše zjistili, jak velký rozdíl může jídlo udělat.

Pokud budete jíst zdravě a vyváženě, bude prosperovat také vaše trávení a s tím spojená nálada a energie. Pokud však váš jídelníček bude tvořit pouze cukroví, sladké, smažené a mastné jídlo s nízkým obsahem bílkovin, zeleniny a kvalitních živin a s vysokým obsahem nezdravých tuků, cukrů a kalorií, budete se cítit vyčerpaní, bez energie a vaše trávení vám také nepoděkuje.

Proto myslete také na své zdraví a trávení. Uvidíte, že vám poděkuje nejen vaše postava.

Mějte pestrou a vyváženou stravu

Jak jsme již zmiňovali výše, se striktní dietou a přílišným omezováním daleko nedojdete. Mějte proto pestrý jídelníček, který bude obsahovat kvalitní potraviny. Pro lepší udržitelnost můžete zastávat ve svých jídelníčcích také pravidlo 80 ku 20. V praxi to znamená, že 80 % vašeho jídelníčku budou tvořit kvalitní a nezpracované potraviny a zbylých 20 % to, co máte rádi. Díky tomuto pravidlu bude vaše dieta a nový způsob stravování udržitelnější.