Většina lidí ztroskotá v dietách především kvůli neudržitelnosti nastaveného jídelníčku. Jídelníčky jsou často postaveny na nízkém kalorickém příjmu, na striktních potravinách a většinou také s vynecháním nebo omezením sacharidů. Běžný člověk, který se stravuje po celý den nezdravými nebo méně zdravými potraviny po týdnu na přísné dietě skončí, roli v tom hraje malá disciplína a vůle, ale také špatně nastavený jídelníček. Pokud ovšem běžný člověk začne s dietou, která mu nabídne dvacetiprocentní prostor pro méně zdravé potraviny, které má oblíbené, taková dieta se stává udržitelnou (rozhodně udržitelnější). A jak k tomuhle pravidlu konkrétně přistupovat?

Rady, jak se stravovat a vidět výsledky

Základním klíčem k získání toužené postavy a toužených výsledků je správně nastavený jídelníček se správným poměrem makroživin - tuků, bílkovin a sacharidů. Tento jídelníček by měl být složen z kvalitních potravin, konkrétně zdravých tuků, kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. Pokud máte perfektně vyladěný jídelníček, který poctivě dodržujete, není problém si při víkendové oslavě vzít kousek dortu, vypít skleničku vína nebo ochutnat sousedovic pomazánku.

Vaše volba

Často se lidé pouštějí do striktních diet, které sice přinesou rychlé výsledky (často jdou kilogramy rychle dolu, jedná se však pouze o odvodnění organismu, ale to teď není podstatné), ale jsou neudržitelné a po měsíčním trápení a hladovění přejdou opět ke svému běžnému, nezdravému stravování a měsíční hlad byl zbytečný. Není lepší najet na zdravý životní styl, ve kterém máte prostor také na nezdravé pokrmy, které Vás uspokojí a nebudete mít potřebu vyjíst celou lednici? Je to vaše volba, nezapomínejte.