80 ku 20 ve výživě. Nic si nevyčítejte

Premium
Zdroj: G-Stock Studio / Shutterstock.com
Osmdesát ku dvaceti je zlaté pravidlo, král mezi pravidly, které platí téměř v každé oblasti našeho života. Dvacet procent hráčů dává osmdesát procent gólů, branek, bodů. Dvacet procent zaměstnanců dělá osmdesát procent obratu firmy. V tomto článku se však zaměříme na oblast výživy a zdravého životního stylu a tedy na pravidlo, kdy se z osmdesáti procent stravujeme zdravě a dvacet procent připadne méně zdravým až nezdravým pokrmům. Můžeme se tímto pravidlem držet a přesto vidět výsledky na hubnutí/tvarování postavy?
Většina lidí ztroskotá v dietách především kvůli neudržitelnosti nastaveného jídelníčku. Jídelníčky jsou často postaveny na nízkém kalorickém příjmu, na striktních potravinách a většinou také s vynecháním nebo omezením sacharidů. Běžný člověk, který se stravuje po celý den nezdravými nebo méně zdravými potraviny po týdnu na přísné dietě skončí, roli v tom hraje malá disciplína a vůle, ale také špatně nastavený jídelníček. Pokud ovšem běžný člověk začne s dietou, která mu nabídne dvacetiprocentní prostor pro méně zdravé potraviny, které má oblíbené, taková dieta se stává udržitelnou (rozhodně udržitelnější). A jak k tomuhle pravidlu konkrétně přistupovat?
Rady, jak se stravovat a vidět výsledky
