Recept č. 1
zeleninový vývar
kořenová zelenina dle chuti
kousek másla
1 vejce
hrst dětské krupičky
sůl dle chuti
petrželka na dochucení
Postup přípravy:
Očistěte si kořenovou zeleninu a nastrouhejte ji na hrubém struhadle nebo nakrájejte na malé kostičky. V hrnci nechte rozpustit máslo a vsypte na něj zeleninu. Osolte ji a nechte chvíli podusit pod pokličkou. Následně vlijte zeleninový vývar, vše nechte přejít varem, vsypte krupičku a vlijte rozšlehané vejce. Nechte přejít varem. Vlijte na talíře a před podáváním ještě posypejte nakrájenou petrželkou.
Recept č. 2
zeleninový vývar
1 malá cibule
kořenová zelenina
3 lžíce krupice
1 vejce
kousek másla
sůl dle chuti
čerstvá petrželka nebo pažitka na dozdobení
Postup přípravy:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, které necháte zpěnit na másle. Mezitím si očistěte kořenovou zeleninu, kterou nastrouhanou nebo nakrájenou na drobno přidáte ke zpěněné cibulce. Vše osolte a krátce orestujete. Vzniklou směs zalijte zeleninovým vývarem a nechte přejít varem. Následně přidejte krupici a opět nechte přejít varem. V poslední fázi přidejte rozšlehané vejce, které už jen necháte dojít. Nalijte na talíře a dozdobte pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Zdroje:
Dům a zahrada, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/autumn-soup-recipes