Recept č. 1

Suroviny pro přípravu:

  • zeleninový vývar

  • kořenová zelenina dle chuti

  • kousek másla

  • 1 vejce

  • hrst dětské krupičky

  • sůl dle chuti

  • petrželka na dochucení

Zdroj: Youtube

Postup přípravy:

Očistěte si kořenovou zeleninu a nastrouhejte ji na hrubém struhadle nebo nakrájejte na malé kostičky. V hrnci nechte rozpustit máslo a vsypte na něj zeleninu. Osolte ji a nechte chvíli podusit pod pokličkou. Následně vlijte zeleninový vývar, vše nechte přejít varem, vsypte krupičku a vlijte rozšlehané vejce. Nechte přejít varem. Vlijte na talíře a před podáváním ještě posypejte nakrájenou petrželkou.

Recept č. 2

Suroviny pro přípravu:

  • zeleninový vývar

  • 1 malá cibule

  • kořenová zelenina

  • 3 lžíce krupice

  • 1 vejce

  • kousek másla

  • sůl dle chuti

  • čerstvá petrželka nebo pažitka na dozdobení

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, které necháte zpěnit na másle. Mezitím si očistěte kořenovou zeleninu, kterou nastrouhanou nebo nakrájenou na drobno přidáte ke zpěněné cibulce. Vše osolte a krátce orestujete. Vzniklou směs zalijte zeleninovým vývarem a nechte přejít varem. Následně přidejte krupici a opět nechte přejít varem. V poslední fázi přidejte rozšlehané vejce, které už jen necháte dojít. Nalijte na talíře a dozdobte pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Zdroje:

Dům a zahrada, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/autumn-soup-recipes