HIIT je ideální pro ty, co na cvičení nemají dostatek času, ale přesto se nechtějí vzdát sportu a touží si udržet kondici a zlepšit své zdraví. Navíc podpoříte spalování tuků a tím i hubnutí, máte odcvičeno do půl hodiny a přitom nikam nemusíte chodit.


Cvičte pro radost a udělejte změnu


HIIT vám zlepší nejen náladu, ale hlavně fyzičku. A navíc pro někoho může být opravdu zábavnější než klasické kardio. Abyste si opravdu vybudovali dobrou kondici, je dobré aktivity střídat, takže když zařadíte oboje, odměnou vám bude perfektní zdravotní stav. Určitě jej vyzkoušejte, oproti běžnému kardio cvičení je HIIT opravdu příjemná změna.


Video sestava je velice efektivní a hodí se zejména pro středně pokročilé. Ve videu jsou čtyři cviky. Samotné provádění jednoho cviku trvá 25 vteřin a pak následuje osmivteřinová pauza. Jelikož se jedná o trénink pro pokročilejší, je délka intervalu cvičení prodloužená. Vždy je vhodné provádět jednu sérii cviků alespoň ve třech opakováních.

1. cvik – sumo dřep s výskokem. Jděte dolů do sumo dřepu, nohy jsou hodně roztažené, rukama se dotýkáte kolen. S výdechem jděte nahoru do panáka.


2. cvik – vsedě na zemi s pokrčenýma nohama. Vytáhněte se z ramen, zvedněte hýždě a střídavě se dotýkejte pravou rukou levé nohy a levou rukou pravé nohy. Kdo by neudržel balanc, je možné cvik provádět vsedě.


3. cvik – kobylka. Výchozí pozice je ve vzporu a vždy jděte jednou nohou dopředu a co nejvíce protlačte chodidlo k dlani. Druhou nohou dopředu, udělejte dřep a s výdechem výskok a vracejte se opět dolů do vzporu jednou nohou. K ní přidejte druhou a opakujte.


4. cvik – zvednutí z pat do výskoku. Výchozí pozice je sed na patách s rovnými zády. Přesuňte jednu nohu dopředu a nechte ji stále pokrčenou do dřepu, k ní přidejte druhou nohu. Jste v dřepu a výdech s výskokem. Jděte zpět dolů a opět položte nohy na zem a sedněte si na paty.

Zdroj: Alena Vídeňská