Běžky a sněžnice

Dolní Engadin je plně certifikovaný jako udržitelná destinace. Z Česka sem dojedete vlakem i autem. Sjezduje se ve Scuolu nebo v Samnaun. Lahůdkou Engadinu je ale bezpočet běžeckých stop a tras pro sněžnice. Vyzkoušet můžete i dvoudenní túru Via Silenzia z S-charl na Ofenpass s ubytováním v městečku Lü. Zavazadla vám dopraví a na vás je užít si nedotčenou krajinu Engadinu a údolí Val Müstair. Ve Scuolu pak můžete spočinout v minerálních lázních Bogn Engiadina.

Loď, zubačka a lázně

Že byste rádi navštívili i nějaké město? Pak je pro vás skvělou volbou Lucern. Dojedete do něj vlakem s jedním přestupem. A až se vám bude chtít do kopců, můžete pokračovat lodí po Lucernském jezeře do Vitznau a vzhůru po trase nejstarší zubačky Evropy na horu Rigi nostalgickým parním vlakem. V mezistanici Rigi Kaltbad si dopřejte pohodu v termálních lázních s výhledem na jezero a vše pak završte fondue večeří přímo v lanovce. Degustovat se dá i na lodi – dejte si brunch na Lucernském jezeře.

Panoramatické výhledy z vlaku

Fandové železnice od října do konce března ocení připojení panoramatických vozů k regionálním spojům Rhétské dráhy ze Sv. Mořice do Tirana. Rezervační příplatek je zde jen 5 CHF. Během jízdy můžete obdivovat nádhernou krajinu i um tehdejších železničních stavitelů. Proslulý Bernina Express, zapsaný i na seznamu kulturního dědictví UNESCO, oslaví v příštím roce
50. narozeniny.

Švýcarsko na jedno kliknutí

Bližší a aktuální turistické informace o Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com. Je v češtině a můžete si na něm objednat tištěné mapy a brožury zdarma k zaslání poštou. Nezapomeňte také sdílet své zážitky ze Švýcarska na Instagramu s hashtagem #MojeSvycarsko, čímž k návštěvě tohoto regionu inspirujete i ostatní. Nejzajímavější fotografie se objeví v příštím vydání tištěného magazínu SWISSmag.