Jak zhubnout?

Naše tělo je neskutečný mechanismus a dokážeme s ním zázraky. Jen musíme porozumět jeho fungování. Zcela zásadní je pro nás pestrá a zdravá výživa představující pro organismus zdroj energie.

„Mnoho žen dělá chybu tím, že si vytváří k jídlu negativní přístup, který může končit až mentální poruchou příjmu potravy. Nejrizikovější a zároveň nejvíce návykové jsou diety založené právě na hladovění a hlad představuje jeden z největších extrémů, kterému tělo můžeme vystavit,“ říká nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování a dodává: „bezmyšlenkovité omezení příjmu potravy vede ke snížení hodnoty bazálního metabolismu (BMR) a poklesu svalové hmoty. BMR je hodnota energie, kterou vaše tělo potřebuje k životu, čím vyšší hodnota je, tím si můžete dopřát vyšší energetický příjem.“

Žádné náhražky a pestrost

Tím, že v krabičkách jíte pokrmy připravované z kvalitních, ale běžně dostupných surovin, nemáte problém si na nový režim krabiček snadno zvyknout a dodržovat ho. To se o jiných dietách, kdy máte konzumovat například alternativní stravu z prášku či pít různé koktejly, rozhodně říct nedá. „Krabičková dieta pracuje s celou šířkou surovin a ve stravě jsou zastoupeny všechny makronutrienty, jako jsou bílkoviny, komplexní sacharidy i tuky. U jídelníčků pro Zdravé stravování se snažím klientům ukázat, že bychom neměli rozřazovat potraviny na zdravé a nezdravé, ale spíše nalézat cesty, v jaké podobě a množství je v jídelníčku zachovat. Myslete na to, že i dieta musí chutnat,“ zmiňuje Kateřina Šimková.

Kalorie i živiny pod kontrolou

S krabičkovou dietou máte jídlo zcela pod kontrolou díky pravidelným a vyváženým porcím. Pokud si objednáte krabičky od profesionálů, odpadne vám starost s nákupem, počítáním kalorií a vařením. Pro mnoho lidí, kteří nemají čas, nebo neví, jak zdravě a efektivně hubnout, je krabičková dieta praktickým řešením. Jak vybrat tu nejlepší?

„Dietní jídelníček by měl být sestavován nutričními specialisty a zohledňovat vaše specifické potřeby, proto u nás klienti najdou tým nutričních specialistů, kteří jsou jim k dispozici na telefonu, aby jim byl zodpovědně doporučen nejvhodnější program s optimálním energetickým příjmem,“ zmiňuje Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování. A na co ještě při výběru myslet? Zaměřte se na pestrost jídel a shlédněte vzorové jídelníčky či reakce lidí na sociálních sítích. Poskytovatel služby by měl být schopen uplatnit výjimky v jídelníčku.