Cítíte, že by vaše tělo potřebovalo trochu rozhýbat? Že už mu ta zimní pohybová pauza stačila? Jarní paprsky k tomu rozhodně vybízejí. Ale znáte to. Nadšeně plánujete, jak s příchodem jara budete konečně sportovat. Třeba chodit na pravidelné ranní procházky. Večer uleháte s teniskami připravenými u dveří, ale ráno posouváte budík a najednou už je příliš pozdě. A takhle je to pořád dokola. Kde najít tu správnou motivaci?

Pojištění jako nečekaný hybatel

Pro sportovní nadšence, ale i pro ty, kteří se rádi hýbají třeba jen na rekreační úrovni, se otevírají nové možnosti, jak být za svůj přístup k aktivnímu životnímu stylu odměněný. Možná pro někoho překvapivě s tím může pomoct například i pojišťovna. Tuzemská největší pojišťovna připravila životní pojištění Můj život AKTIV s programem Generali Vitality. Ten odměňuje za zdravý životní styl hned několika způsoby. V první řadě klientům jednou za rok vrací v podobě zpětné slevy až 25 % z toho, co zaplatili za své životní pojištění. „Každoročně v den výročí pojistné smlouvy vyčíslíme nárok na slevu a peníze klientům následně zašleme automaticky na jejich účet,“ popisuje princip Pavlína Irwin z Generali České pojišťovny.

K dispozici je ale celý promyšlený program odměn – čím více se klient stará o své zdraví, tím vyšší úrovně v programu dosáhne. A tím více výhod může čerpat. Za celý rok si tak můžete vysportovat slevy až několik tisíc korun na sportovní vybavení, oblečení nebo doplňky stravy. Tomu se říká motivace! Program Generali Vitality je navíc nastavený tak, že lákavé benefity jsou k dispozici už při cvičení 30 min dvakrát týdně. Hodí se tak i pro ty, kteří na své cestě ke zdravějšímu životnímu stylu teprve začínají.

Pomocník jménem biohacking

Vědecké výzkumy ukazují, že i drobné změny životního stylu, jako je dvakrát půl hodina pohybu týdně nebo zdravější stravování, jsou účinnou prevencí řady závažných onemocnění. Lidé si naštěstí začali v posledních letech důležitost těchto věcí mnohem více uvědomovat. Díky tomu nabral na popularitě i tzv. biohacking, tedy využívání moderních poznatků a technologií ke zlepšování výkonu těla i mysli. Podle průzkumu Generali České pojišťovny, kterého se zúčastnilo více než devět stovek respondentů z celého Česka, k tomuto účelu využívají technologie tři čtvrtiny dotázaných Čechů.

Technologické vychytávky ale nejsou samospásné. „Všichni, kteří se na cestě ke zdraví nechávají vést technologiemi, by měli mít na paměti, že ke zdravému životnímu stylu patří nejen pohyb a vyvážená strava, ale třeba i zbavení se závislostí nebo preventivní prohlídky u lékaře. I k tomu ale lidé často potřebují motivovat. Proto členové zdravotně preventivního programu Generali Vitality získávají benefity také za tento typ péče o své zdraví,” uvádí Pavlína Irwin.