Pokud se pravidelně hýbete a ve vašem jídelníčku převažují plnohodnotné potraviny, kus čokolády či jakékoli jiné sladkosti vám opravdu neuškodí. Varovnými signály, že něco není v pořádku a váš přístup by se měl změnit, jsou cvičení za trest ze snědení „zakázané“ potraviny či výčitky nebo záchvatovité přejídání. Ze začarovaného kruhu existuje na provedení snadnější cesta, než si možná myslíte.

Základem je pestrá a dostatečná strava. Efektivní nastavení jídelníčku může pomoci obrátit dosavadní návyky o 180 stupňů. Každé tělo je jiné a má jiné potřeby, proto se dogmaticky neřiďte lákavými a striktními návody, zkušenostmi někoho jiného či doporučením kamarádky. Uvažujte kriticky, zařazujte změny postupně a vyhodnocujte, zda se cítíte lépe. „Neočekávejte obrovské změny přes noc, neohlížejte se pouze na kila na váze či ploché břicho. Největší, a právě ty nejrychlejší změny byste měli pociťovat zejména skrze vymizení únavy, pocitů hladu a chutích na sladké… Důvěřujte svému tělu a poslouchejte jeho signály,“ říká Andrea Mokrejšová, nutriční terapeutka a trenérka FITFAB Strong.

S přicházejícím jarem jsou velice populární různé detoxy. Jednou pro vždy je důležité si říci, že proces detoxifikace tělo dělá samo a není třeba zařazovat několikadenní šťávové půsty. Tělu nejvíce pomůžeme pestrou vyváženou stravou s dostatkem zeleniny a pravidelnou fyzickou aktivitou. I ta by vás měla především bavit. Pokud neholdujete běhání, zkuste jízdu na kole nebo plavání. Pokud není silové cvičení vaše oblíbená činnost, zkuste jógu. „Pohybovou aktivitou může být i chůze. Vyzkoušejte místo tramvaje jít do práce pěšky, vaše tělo vám bude za tuto malou změnu vděčné a jako bonus se budete cítit dobře. Začněte po malých krůčcích a přidávejte postupně. Jedině tak si pohybové návyky pevně osvojíte a váš režim bude udržitelný,“ říká Andy Voříšková, advokátka, autorka projektu FITFAB Strong a ambasadorka značky PUMA.

Motivaci k pohybu může posílit i pěkné a funkční sportovní oblečení a vybavení. Pokud jste fanouškem jógy, vyzkoušejte kolekci PUMA Studio, v níž se budete cítit příjemně v každé ásaně. Preferujete silové cvičení nebo výbušné cardio? Tak přesně pro vás je tu kolekce PUMA Fit spojující design a funkčnost. Vše je vyladěno do posledního detailu. Střih se uzpůsobí každému typu postavy a technologie dryCELL vás udrží v suchu i během náročného HIIT tréninku. „Funkční materiály jsou pro mě jednou z nejdůležitějších vlastností sportovního oblečení. Jsem neustále v pohybu, jak jistě potvrdí i další maminky malých dětí. Technologie využité pro oblečení kolekcí Puma mi zajišťuje 100% komfort při jakékoli příležitosti a já se tak mohu naplno věnovat té, která mě nejvíce potřebuje,“ říká Katharine Selešiová, herečka, zpěvačka, aktivní máma a trenérka FITFAB Strong.

Pokud patříte do skupiny nadšených běžkyň, ani zde nešlápnete s PUMOU vedle. Horkou novinkou jsou optimálně tlumící tréninkové boty Velocity NITRO 2, které díky své propracované technologii zajišťují dokonalou odezvu a hodí se na jakoukoli vzdálenost. „Velocity mě podrží při běhu v jakémkoli počasí, což se s blížícím aprílem jednoznačně hodí. Pokud ale raději běháte v suchu, Velocity vám dají skvělou oporu i na běžeckém pásu ve fitku,“ říká Nikola Kněžourová, PR Director a trenérka FITFAB Strong a dodává: „Pokud se připravujete na nadcházející závodní sezónu, na intervalové tréninky využijete výkonnostní model Liberate NITRO 2. Je lehký jako peříčko a pohodlný jako bačkůrky, zato rychlý jako puma.“

Nikča a Andrejka:
Tričko – RUN CLOUDSPUN SS TEE, 1299 Kč, sportisimo.cz
Legíny – Puma Fit Eversculpt High Waist Tight, 1399 Kč, sportisimo.cz
Boty (Nikča) Velocity 2, 3499 Kč, dostupnost: sportisimo.cz
Boty (Andrejka) Liberate 2, 3499, dostupnost: sportisimo.cz

Popisky produktů k úvodní fotografii:

Katy:
Top – Performance Tank W Elektro Purple, 599 Kč, sportisimo.cz
Kraťasy – Train All Day Knit 3 Short, 849 Kč, sportisimo.cz
Boty – PWR Frame TR, 2599 Kč, sportisimo.cz

Andy:
Podprsenka – Mid Impact 4 Keeps Graphic Bra, 849 Kč, sportisimo.cz
Legíny – Train Favourites AOP high Waist 7/8 tight, 1499 Kč, sportisimo.cz
Boty – PWR Frame TR, 2599 Kč, sportisimo.cz

Nikča:
Podprsenka – High Impact Eversculpt Uplift Bra Filter, 1399 Kč, sportisimo.cz
Legíny – Puma Fit Eversculpt High Waist Tight, 1399 Kč, sportisimo.cz
Boty – PWR Frame TR, 2599 Kč, sportisimo.cz

Andrejka:
Podprsenka – Mid Impact Puma Strong Bra PM Elektro, 799 Kč, sportisimo.cz
kraťasy – Train All Day Knit 3 Short, 849 Kč, sportisimo.cz
Boty – PWR Frame TR, 2599 Kč, sportisimo.cz