Nejen spoustu zábavných a napínavých příběhů, ale také bohatý výběr inspirativních titulů z oblasti životního stylu skýtá katalog největší audioknižní platformy v Česku. Celkem tisíce titulů napříč formáty a žánry nabídne Audioteka v rámci narozeninových oslav za speciální cenu 199 Kč za kus. U některých rozsáhlých kompletů to znamená slevu přes 80 %. Akce potrvá od 11. do 13. října 2022. Výhodně v ní pořídíte i díla, která vám pomohou rozšířit obzory v oblasti péče o tělo a kondici. Za nás rozhodně stojí za poslech tato:

Scott Carney: Co tě nezabije

Audiokniha nese výstižný podtitul Jak ledová voda a okolní nepříznivé podmínky obnoví naši zašlou sílu a odolnost. Nikdy by nevznikla, kdyby se skeptický investigativní novinář Scott Carney nevydal odhalit tajemství Wim Hofa. Do Polských Krkonoš za ním jel, aby ukázal světu, že je proslulý Ledový muž pouhý šarlatán. Poté, co si Carney na vlastní kůži vyzkoušel techniku dýchání a následně své tělo ovládnul tváří v tvář zimě, změnil svůj původní záměr, a v díle se tak věnuje i zkoumání limitů a možností lidského těla. Fascinující cestou za sebepoznáním provází poutavý hlas Pavla Nečase.

James Nestor: Dech

Tento bestseller mapuje a zkoumá milion let dlouhou historii toho, jak lidský druh ztratil schopnost správně dýchat a zabývá se tím, proč trpíme řadou nemocí, jako je chrápání, spánková apnoe, astma, alergie či autoimunitní onemocnění. Moderní výzkumy přitom ukazují, že i nepatrné úpravy způsobu nádechu a výdechu mohou s těmito moderními nemocemi pomoc. Proto jde autor tohoto titulu po stopách starověkých dýchacích praktik a poznatky spojuje se zjištěním plicních odborníků. Přináší také dechová cvičení, která pro vás budou vodítkem ke znovunalezení správného způsobu dýchání. Dílo s podtitulem Nové poznatky o ztraceném umění do audioknižní podoby namluvil Zbyšek Horák.

Matthew Walker: Proč spíme

Celosvětový hit předního světového neurovědce Matthewa Walkera odkrývá nejnovější poznatky z výzkumu spánku a ukazuje, že evoluce nás touto bezbrannou a neproduktivní fází denního rytmu nevybavila náhodou. Díky převratnému rozvoji a dostupnosti zobrazovacích metod dokáže věda poprvé v historii zodpovědět, proč vůbec spíme, jak spánek prospívá našemu tělu a mozku a proč má neřešená dlouhodobá spánková deprivace tak ničivé následky pro naše zdraví. Seznamte se i vy s posledními vědeckými objevy, díky nimž pochopíte, jaký elixír zdraví, štěstí i moudrosti ve svých životech (a postelích) máme. V audioknize najdete také rady, jak odstranit různé špatné návyky a další překážky, které brání kvalitnímu spánku vás i vašich blízkých. Ve skvělém podání Bořka Kapitančika.

Podrobnější informace o těchto i dalších titulech, ale také o narozeninové akci najdete na www.audioteka.cz