Pravidelný pohyb by měl být součástí našeho každodenního života. Působí i jako prevence proti civilizačním nemocem. Nejprve je potřeba naučit se správně držet tělo při jednoduchých cvicích, poté můžeme začít pracovat i se zátěží. A víte, co pro začátek úplně stačí? Krátký trénink, který je na videu, nebo svižná procházka či chůze pěšky do schodů namísto použití výtahu. Každou volnou chvilku zkrátka využijte k pohybu a pozitivní výsledky se dostaví velmi rychle.


Důležité je začít

Cvičení ve videu je zaměřené pro ty z vás, kdo se chtějí začít hýbat nebo udělat se svým tělem změnu. Trénink je založený na posílení těla, ale i kardio cvičení, kdy se zapotíte. Ke cvičení budete potřebovat podložku, ručník a nějakou zátěž, stačí dvě vody, pokud doma nemáte zrovna činky.

Jde o patnáctiminutovou sestavu. Trénink začíná známými zahřívacími cviky, jako je panák, vysoká kolena, zakopávání a skákání snožmo dopředu a dozadu. V další části se střídají dva cviky – dřep, který je posilovací, a horolozec, u kterého se pořádně zahřejeme. Nevynecháme ani ruce, kdy budeme potřebovat výše zmíněnou zátěž, a na závěr posílíme také břicho. U cvičení je důležitý dech, proto jej nezadržujeme, ale pravidelně dýcháme ve svém rytmu.

Zdroj: Nicole Dostálová