A POVISLÉ PAŽE MŮŽE GENETIKA, VĚK I ÚBYTEK VÁHY

I na horních pažích se usazuje tuk a kůže podléhá gravitaci, tudíž, když se o ně nestaráte, povislé paže vás neminou. Jak s tím bojovat? Zapomeňte na klasickou manuální činnost, ta vás od netopýřích křídel neochrání, upozorňuje iReceptar.

Povislé paže nejsou jen známkou toho, že nic „neděláte“, ale s přibývajícím věkem kůže ztrácí přirozenou pružnost, jelikož ubývá kolagenu, který právě kůži dodává svou pevnost. Povislá kůže ale není jen známkou přibývajících let. Její kvalitu ovlivňuje především životní styl a také genetika. S povislými pažemi se ale bojovat dá, a to v jakémkoliv věku.

A jak taková netopýří křídla vlastně vznikají? Často jde o velký úbytek váhy, který vede k velkému úbytku tkáně z pažích, čímž vznikne nadbytek povislé kůže. Po padesátce je tento problém již dosti viditelný a na cvičení pak může být pozdě. Začněte tedy posilovat své paže co nejdříve a buďte trpěliví. Za pár měsíců se vám vaše snaha vrátí.

NA OCHABLÉ PAŽE MYSLETE VČAS: PREVENCE JE ZÁKLAD

Základem je prevence. Je dobré přemýšlet o tomto defektu s předstihem a snažit se mu vyhnout. Ještě, než nám kůže na pažích začne viset, je vhodné pravidelně cvičit 2–3x týdně. Musíte se zaměřit na správné svaly, což běžnou námahou nepokryjete. Zkuste cviky podle videa výše.

Cvičení doplňte zdravým jídelníčkem, který bude obsahovat dostatek minerálů, vitaminů, bílkovin, sacharidů a zdravých tuků. Nezapomínejte na ryby, luštěniny, drůbeží maso, sýry, oříšky a třeba špenát nebo brokolici.

Do rovnice prevence povislých paží patří ještě dostatečný pitný režim. Volte spíše čistou vodu nebo čaj. Množství vypité vody za den záleží na počasí, vašem věku, pohlaví a váze. Všeobecně lze ale říci, že pokud vypijete 35–40 ml na kg vaší váhy denně, pak máte splněno. V horkých letních dnech si dopřejte ještě o půl litru tekutin více, radí server Dáma.

Při posilování paží se soustřeďte na bicepsové a tricepsové svaly. Dobrou službu provede pravidelné boxování nebo obyčejné kliky. Připravit si můžete také láhev s vodou, činky nebo třeba gumu na cvičení. U všech cviků se snažte mít rovná záda. Nepřepínejte se, ale cvičte tak, abyste se po cvičení cítili příjemně unavení. Ani u cvičení nezapomínejte dodržovat pitný režim.

Zdroj:

Kondice.cz