Pevný střed těla je důležitý v každodenním životě při všech aktivitách. S každým pohybem horních a dolních končetin jej zapojujeme, proto bychom se na něj opravdu měli při cvičení soustředit. Pokud máte vyrýsované břicho, automaticky to neznamená, že je pevný i váš hluboký stabilizační systém.

Poznejte sílu akrální koaktivační terapie s prvky Pilatesovy metody

Při akrální koaktivační terapii se s hlubokým výdechem tlačí dlaně a paty, tedy periferie těla do podložky a tím se zpevňuje a probouzí hluboký stabilizační systém. Při tomto cvičení je cítit zpevnění břicha a také pánevního dna. Zrovna tak Pilatesova metoda, která spočívá v tom, že s každým výdechem ústy se zpevňuje břicho, je stále aktivní a probouzí vnější břišní svaly, a to jak přímé, tak šikmé. Při tomto druhu cvičení jde o práci s hlubokým dechem, je tedy potřeba si dech uvědomovat.

Jak správně core zapojovat

Lekce na tomto videu je primárně určena pro muže, mohou ji ale cvičit i ženy. Kombinuje prvky hlubokého stabilizačního systému a pilates. Věnuje se intenzivnímu posílení středu těla a zad. Jedná se o dvacetiminutovou sestavu, na jejímž začátku je nutné se protáhnout, abyste připravili tělo na další cvičení. V úvodu sestavy se provádí cvičení akrální koaktivační terapie a je použita i Pilatesova metoda. Sestava se zaměřuje i na zklidňující cviky. Ty jsou následně vystřídány kliky a posilováním šikmých břišních svalů. Závěr je věnován zadní části těla, kdy současně dochází ke zpevnění středu. A na úplný konec se protáhnete a uvolníte.

Pokud vás lekce bavila, zacvičte si také Posílení středu těla 2.díl.

Zdroj: Light Soul