Nepotřebujete žádné složité pomůcky, a ještě budete na čerstvém vzduchu. Venkovní workout je ideální pro letní období. Navíc lekce cvičení venku vás nestojí nic jiného než odvahu se do toho pustit. Workout je taktéž prospěšný v tom, že cvičíte pouze s vlastní vahou těla.

Sestava se skládá ze čtyř jednoduchých cviků, které opakujeme dvakrát. Vhodná je jak pro začátečníky, tak pro pokročilé, stejně se hodí i pro ty, co měli dlouhou sportovní pauzu.

1. Výpady vzad

Jdeme dopředu k zábradlí, kterého se chytneme. Máme rovná záda a uděláme úkrok dozadu. Dynamicky nohy střídáme, jelikož máme oporu o ruce. Tělo nepředkláníme.

2. Úklon těla se zvedáním kolene do strany

Zábradlí slouží jako opora. Cvik se zaměřuje na šikmé břišní svalstvo, měli bychom cítit svaly podél trupu. Abychom břišní svaly ještě více zapojili, můžeme s výdechem břicho lehce zatnout.

3. Přítah na paže

Cvik je vhodný na posílení přední strany stehen a paží. Nohy jsou na šíři boků, jdeme do lehkého podřepu. Ruce jsou na šíři ramen. S výdechem se přitáhneme dopředu k zábradlí, takže nohama skončíme na špičkách. S nádechem se vracíme na chodidla a ruce natáhneme. Lokty jdou šikmo dozadu. Zábradlí nám při cvičení končí nad prsy, na hrudníku.

4. Vzpor

Nohy jsou v zanožení natažené dozadu. Kolena jsou lehce pokrčená, pánev je podsazená. Ramena jsou stažená dolů od uší. Váhu přeneseme mírně dopředu a prodýcháváme do břicha. Stojíme na špičkách, aby váha těla byla rozprostřená dopředu na pažích. Cvik je zaměřen na střed těla, důležitý je dech.

Nechte se inspirovat touto sestavou a užijte si léto s lehkým workoutem!

Zdroj: Alena Vídeňská