Tip na večeři: Špagety s domácím bazalkovým pestem

Tip na večeři: Špagety s domácím bazalkovým pestem

Ochutnejte pravou Itálii! Základem pro výrobu pesta jsou bazalkové listy, které působí příznivě na zažívání a krevní oběh. Piniové oříšky zase mají množství vitamínů skupiny B a zinek. Chutnají po mandlích a používají se do salátů, nádivek nebo omáček.

Ingredience pro 4 porce:

  • 2 hrsti čerstvých bazalkových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce piniových semínek
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl
  • 250 g špaget

Postup:

Pesto je nejlepší připravovat v menší kameninové misce pomocí dřevěné nebo kameninové paličky. Použít ale můžete i mixér, i když pak pesto nebude tak aromatické.

Bazalkové listy rozmačkejte paličkou nebo rozmixujte. Pak přidejte piniová semínka, parmazán a olivový olej – paličkou nebo mixérem je spojte v jednolitou hmotu. Dochuťte propasírovaným stroužkem česneku a mořskou solí.

Špagety uvařte v osolené vodě. Sceďte je a do ještě teplých těstovin rozmíchejte pesto. Na talíři špagety ozdobte bazalkovými listy a posypte parmazánem.

Lenka Lysoňková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.