Tip na snídani: Borůvkové muffiny s bílou čokoládou

Tip na snídani: Borůvkové muffiny s bílou čokoládou

Borůvkové muffiny jsou jednoduché, ale sklidíte s nimi obrovský úspěch. Zvlášť když mezi borůvkami budou probleskovat sladké kousky bílé čokolády.

Ingredience:

  • 125 g borůvek
  • 100 g cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 2 vajíčka
  • 125 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku
    do pečiva
  • 125 g bílé čokolády

Příprava jídla:

Muffiny nejsnadněji připravíte v mixéru, můžete ale klidně použít i elektrický šlehač nebo vyšlehat ručně pomocí metličky.

Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem, pak
do směsi přilijte vajíčka a zhruba minutu šlehejte. Přidejte mouku, kypřící prášek a mléko a znovu prošlehejte. Těsto má být řidší a bez hrudek. Na závěr přisypte dvě třetiny borůvek a směs lehce promíchejte. Nemixujte! Čokoládu nakrájejte na malinké kousky
a většinu přidejte do těsta.

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a navrch každého muffinu opatrně naaranžujte zbylé borůvky a kousky bílé čokolády.

Muffiny pečte 25 minut při 180 °C.

Lenka Lysoňková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.