Tip na rychlou večeři: Těstoviny s rajčaty

Tip na rychlou večeři: Těstoviny s rajčaty

Pro 4 osoby, doba přípravy: 20 minut.

■ 400 g těstovin
■ 400 g cherry rajčat (červená a žlutá)
■ 4 lžíce olivového oleje
■ 2 stroužky česneku
■ 150 g černých oliv
■ 50 g parmezánu
■ hrst bazalkových listů
■ sůl, pepř

Těstoviny uvařte al dente podle návodu. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny, česnek podrťte. Ve velké hlubší pánvi zahřejte olej. Vložte do něj česnek. Asi půl minuty ho opékejte a pak přidejte rajčata a olivy. Osolte, opepřete a asi minutu opékejte.

Uvařené těstoviny slijte a přesypte je rovnou do pánve k rajčatům. Promíchejte. Rozdělte na talíře. Zasypte strouhaným parmezánem a natrhanými lístky bazalky. Rajčata typu býčí srdce vypadají designově. A mají plnou chuť.

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.