Tortilla s krůtím masem, zeleninou a mandlemi

Tortilla s krůtím masem, zeleninou a mandlemi

Zkuste mexickou klasiku z trochu jiné stránky! Pokud vám nedělá dobře obvyklá kombinace hovězího, fazolí a kukuřice, určitě budete nadšená z této odlehčené varianty. Krůtí maso je syté a přesto dobře stravitelné. Navíc obsahuje jen minimální množství tuku. Mandle jsou skvělým zdrojem například vlákniny, antioxidantů, vitaminu E a kyseliny listové.

Ingredience pro 4 porce:

  • 400 g krůtích prsou
  • 4 torilly
  • 1 malá cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g mandlí natural
  • ledový salát
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 dl extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka
  • chilli

Postup:

Krůtí prsíčka opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Zalijte zakysanou smetanou, do které jste předem přidali špetku soli, pepře, nasekané lístky bazalky a velmi málo chilli podle chuti (lze jej úplně vynechat).

Nechejte hodinu odležet. Na hluboké pánvi postupně rozehřejte olivový olej, přidejte na jemno nasekanou cibuli, kterou nechejte zesklovatět a přidejte maso.

Opékejte na středním stupni asi 10 minut. Během doby přípravy masa si zatím lehce prohřejte tortilly (nejlépe v troubě, asi 1 minutu), potřete kysanou smetanou. Na připravenou tortillu dejte mandle, natrhané kousky salátových listů, cherry rajčata a nakonec maso. Tortillu srolujte a servírujte například se zeleninovým salátem.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.