Jablečný krém se zázvorem a pěnou z podmáslí

Jablečný krém se zázvorem a pěnou z podmáslí

Recept z výborných jihotyrolských surovin, jejichž kvalita je certifikována označením Evropské unie CHZO.

Co budete potřebovat na 4 porce

na krém
• 3 jihotyrolská jablka CHZO (Gala, Golden Delicious, Morgenduft)
• 250 ml jablečné šťávy
• šťáva a kůra z 1 bio citronu
• půlka vanilkového lusku
• čerstvý zázvor (2-3 strouhnutí, dle chuti)
• 2 g jablečného pektinu (nebo agar agar)

na pěnu
• 220 g podmáslí (nebo bílého jogurtu)
• 2 plátky želatiny
• 80 g moučkového cukru
• šťáva a kůra z 1 bio citronu
• 180 g smetany

Postup

Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, vymačkejte ji a ve vodní lázni ji rozpusťte v trošce podmáslí. Poté ji smíchejte se zbytkem podmáslí, přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a moučkový cukr a metlou vše dobře promíchejte. Ušlehejte smetanu a smíchejte se směsí z podmáslí. Směs nalijte do formiček nebo do misky, přikryjte potravinářskou folií a 2 hodiny nechte chladit v ledničce.

Omyjte jablka a i se slupkou je nakrájejte podle své fantazie: na plátky, na kostičky nebo vyřízněte kuličky. Jablečnou šťávu nechte 5 minut povařit s citronovou šťávou, vanilkovým luskem, zázvorem a pektinem. Nakonec přidejte jablka a nechte vařit ještě 2 minuty. Nechte vychladnout v ledničce. Vychlazený jablečný krém nalijte do hlubší misky, z pěny z podmáslí vykrojte větší nok a krém jím ozdobte.

Podrobnější informace týkající se jihotyrolských jablek CHZO, jihotyrolského špeku CHZO a sýru Stelvio CHOP a další recepty či doporučení naleznete na stránkách www.jiznityrolskogarantovano.eu.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.