Kokosová rýže se špenátem a krevetami

Kokosová rýže se špenátem a krevetami

Špenát je bohatý na betakaroten, kokosové mléko má antimikrobiální účinky. Krevety s minerálními látkami doplňuje ještě vitamin C v citronu.

Na 4 porce budete potřebovat:

600 ml kokosového mléka
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 biocitrony
250 g rýže basmati
8 – 12 vyloupaných krevet
1 lžíce nasekané petrželky
sůl a čerstvě drcený pepř
150 g baby špenátu
hobliny čerstvého kokosu

Postup přípravy:

1. Krevety vložte do misky a promíchejte se šťávou z jednoho citronu, lžící oleje, solí, pepřem, petrželkou a nechte odležet. Do hrnce vlijte kokosové mléko a 200 ml vody, přiveďte k varu a osolte.

2. Na lžíci oleje nechte zesklovatět šalotku a česnek. Vmíchejte lžíci nastrouhané citronové kůry, rýži a míchejte, dokud se zrnka rýže neobalí tukem a nezbělají. Přilijte kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Přiklopte a vařte na velmi mírném ohni asi 15 minut.

3. Potom na rýži rozložte naložené krevety, přiklopte poklicí a ještě asi 5 minut vařte, dokud není rýže měkká a krevety růžové. Krevety vyjměte a uchovejte v teple.

4. Špenát vložte do mísy, přesypte na něj horkou rýži, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Podávejte s krevetami, klínky citronu a hoblinami čerstvého kokosu.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.