Domácí závin se špenátem a balkánem

Domácí závin se špenátem a balkánem

Zapomeňte pro jednou na kupované listové těsto. Zkuste si vytvořit vlastní podle našeho receptu a naplňte jej vynikající směsí špenátu a balkánského sýra.

Co budete potřebovat:

Těsto
250g celozrnné mouky
150g bílého jogurtu
50 ml olivového oleje
2 vejce
sůl

Náplň
450g listového špenátu
100g balkánského sýra
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
mléko

Postup:

Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady a nejlépe rukama z nich vytvořte nelepivou hmotu. Tu zabalte do folie a dejte do lednice a než si těsto odpočine, připravte si do něj náplň.

Česnek nakrájený na plátky krátce osmahněte na oleji. Přidejte k němu opraný špenát, osolte, přilijte trochu mléka a krátce poduste. Přebytečnou vodu slijte a vmíchejte na kousky nakrájený balkánský sýr.  

Těsto klasicky rozpulte a rozválejte. Do obou částí rozdělte náplň a zabalte, štrúdly potřete vajíčkem a posypte sezamovými semínky. Pečte asi půl hodiny na 180 stupňů.

Lucie Fumfálková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.