Salát pro dva: FENYKLOVÝ SALÁT S JABLKEM

PRO 2 OSOBY * DOBA PŘÍPRAVY: 40 MINUT

Ingredience:

  • 2 bulvy fenyklu
  • 1 jablko
  • 1 limeta
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky celozrnného
  • toustového chleba
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • 1 lžíce nastrouhaného
  • ementálu
  • sůl, pepř

Varianta PRO NĚJ:

  • 1 stroužek česneku
  • 150 g vepřové panenky
  • 1 lžíce olivového oleje

1 Fenykl očistěte a jablko omyjte. Z limety vymačkejte šťávu do mísy. Fenykl nakrájejte na plátky a promněte s citronovou šťávou a špetkou soli a nechte chvilku odpočinout. Jablko rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Přidejte k fenyklu, pokapejte olejem a promíchejte.

2 Plátky toustového chleba rozložte na plech. Posypejte je strouhaným sýrem a dýňovými semínky a opečte v troubě. Pak jeden nakrájejte na krutony a přidejte k pánské porci salátu.

Varianta PRO NĚJ:

Vepřovou panenku nakrájejte na plátky. Potřete podrceným česnekem. Osolte, opepřete a opečte na oleji. Přidejte k jeho porci salátu a doplňte opečeným plátkem toustového chleba překrojeným na půlky.

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.