Frittata s cuketou a sýrem provolone

HOTOVO ZA: 30 MINUT, MNOŽSTVÍ: 4 PORCE

1 menší cuketa (asi 300 g)
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
50 ml smetany
60 g sýra provolone
6 velkých listů bazalky
sůl, pepř

Cuketu omyjte, podélně překrojte a nakrájejte na slabá půlkolečka. Ve velké pánvi je restujte asi 8 minut na oleji. Rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Nastrouhejte sýr a předehřejte troubu na 200 stupňů na program gril. Vejce vlijte do pánve s opečenou cuketou a nechte chvilku zatuhnout. Pak je lehce promíchejte, abyste je nakypřili, a nechte úplně zatuhnout. Posypte nastrouhaným sýrem a zapečte dozlatova. Pak frittatu nakrájejte na čtvrtiny a posypte posekanou bazalkou.

Anna Chaloupková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.