Sladké celozrnné rohlíčky plněné povidly

Sladké celozrnné rohlíčky plněné povidly

Blíží se doba, kdy budeme s nasazením chystat vánoční cukroví. A není na škodu předtím malinko trénovat! Rohlíčky s povidly vám dají skvělou průpravu. Klidně je můžete připravit jako chutnou a díky celozrnné mouce i zdravou svačinku k čaji. Chutnají bezkonkurenčně a jsou tak jednoduché na přípravu!

Ingredience na cca 1 plech:

  • 250 g celozrnné mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 250 g másla
  • 1 kostka droždí
  • povidla
  • asi 200 g cukru moučka na posypání

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 °C a hned začněte s hnětením těsta. To vytvoříte jednoduše spojením másla, mouky a vejce. Vedle si připravte ještě vlažné mléko, do kterého zapracujete droždí, a nechte ho na teplém místě asi 15 minut pracovat, dokud kvásek nenaběhne. Pak jej opatrně vmíchejte do těsta. Když je hotovo, dejte těsto odpočinout na dalších asi 20 minut na stejné teplé místo jako kvásek. Mělo by nakynout asi o třetinu.

Nakynuté těsto pak ještě jednou prohněťte a vyválejte na placku. Placku nakrájejte na pravidelné čtverce. Doprostřed každého čtverce kápněte přiměřené množství povidel a těsto srolujte od cípu k cípu. Rohlíčky naskládejte na plech a pečte cca 25 minut. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.  

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.