Salát tabouleh

Salát tabouleh

Typická a navíc zdravá pochoutka z oblasti Blízkého východu má haldu příznivců po celém světě. Jde o sytý a nutričně vyvážený salát, který obstojí kdykoliv a kdekoliv. Zkuste si ho připravit sama a nebudete litovat. Jeho nezaměnitelná svěží a aromatická chuť vás dostane!

Ingredience pro 4 porce:

  • 110 g bulguru
  • listový salát
  • 5 malých raných cibulek
  • 1 červená cibule
  • 3 masitá rajčata
  • plocholistá petržel (čím více, tím lépe)
  • 1 salátová okurka
  • 1 dl olivového oleje
  • šťáva ze 2 citronů
  • 1 kávová lžička římského kmínu
  • sůl, pepř

Postup:

Začněte s přípravou bulguru, který vaříme vždy podle návodu na obalu, aby byl sypký a nerozvařený. Nemusíte jej ani moc solit. Když je hotov, nechte ho vychladnout.

Mezitím si nakrájejte zeleninu na velmi malé kousíčky. Rajčata je důležité zbavit jadérek, použije se jen dužnina. To samé platí pro okurku. Cibuli nasekejte na co nejjemnější kousky, aby nebyla moc agresivní. Když je vše hotové, zeleninu dobře promíchejte s olivovým olejem, solí a kmínem.

Nakonec přidejte bulgur a podávejte!

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.