Ořechové muffiny s čokoládovou polevou

Ořechové muffiny s čokoládovou polevou

Minibábovičky jsou jednoduché a můžete si je dotvořit dle své fantazie. Lehoučké nadýchané těsto s ořechy dostane úplně jiný rozměr, když přidáte na závěr jemnou domácí polevu z hořké čokolády…

Ingredience:

  • 270 g hladké mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 220 ml mléka
  • 160 g třtinového cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

Poleva:

  • 100 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 1 dl smetany ke šlehání

Postup:

Troubu si před přípravou těsta předehřejte na 180 °C. Rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a přilijte mléko. Prosátou mouku dobře promíchejte s ořechy a práškem do pečiva. Obě složky pak pomalým mícháním spojte. Nakonec ještě přidejte rozpuštěné, ale vychladlé máslo, aby se žloutky nesrazily. Když je těsto krásně hladké, začněte jej nalévat do papírových nebo silikonových muffinových formiček. Bábovičky pečte asi 20 min.

Když jsou muffiny hotové, připravte si ještě polevu z čokolády. V kastrůlku a vodní lázni pomalu rozpouštějte čokoládu a přidejte do ní smetanu pokojové teploty. Pomocí metličky pak směs vyšlehejte, dokud se nepromění v hladkou a jemnou polevu. Vychladlé muffiny pak polevou polévejte, jak je libo.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.