Domácí malinové nanuky

Domácí malinové nanuky

Kupované nanuky jsou čím dál tím víc ošizené a většina z nich neviděla ovoce ani z vlaku. Zkuste si udělat vlastní z právě dozrávajících malin. Domácí zmrzlina je méně sladká a chutná nesrovnatelně lépe. Pro děti na osvěžení a pochutnání nic lepšího nenajdete. Příprava navíc není žádná věda!

Ingredience pro cca 6 nanuků:

  • 500 g čerstvých malin
  • 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • hrst čerstvé máty
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 ml smetany
  • formičky na nanuky

Postup:

Do větší mísy dejte tvaroh, smetanu a cukr krystal. Všechny tyto ingredience pak pomocí elektrického šlehače vyšlehejte do nadýchané pevné hmoty.

Maliny dejte vařit do cca 250 ml vody na 10 minut. Když jsou uvařené, propasírujte je přes sítko, aby jste je zbavila nežádoucích zrníček. Postupně pak propasírované maliny a nadrobno nasekanou čerstvou mátu zašlehávejte do tvarohu se šlehačkou. Když je směs dokonale promíchaná, připravte si formičky na nanuky.

Všechny důkladně propláchněte vodou, aby hotová zmrzlina šla pak dobře vytáhnout ven. Následně je naplňte malinovou směsí a nakonec do formičky zapíchněte držátko, na kterém bude nanuk držet. Zmrzlinové formy uložte do mrazáku a nechte je zmrznout na cca 4-6 hodin. Když je hotovo, stačí jen nanuky vyklopit a sníst.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.