Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina

Najde se vůbec někdo, kdo by odolal téhle úžasné zmrzlině? Jelikož je venku krásně teplo a jahody právě dozrávají, je dobré této příležitosti využít a připravit si vlastní sladkou mraženou pochoutku. Budete se divit, jak snadná je její příprava!

Ingredience na cca 1 l zmrzliny:

  • 700 g čerstvých zralých jahod
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk

 Postup:

Jahody očistěte a zbavte stopek. Nakrájejte je na menší kousky a nasypejte do mísy. Přidejte k nim cukr a pomocí vidličky je pomalu rozmačkejte. Vanilkový lusk rozpulte, vyškrabejte z něj zrníčka a vmíchejte je do jahod s cukrem. Do mísy přidejte tvaroh a smetanu. Vše pořádně promíchejte a přelijte do hrnce. Směs zahřívejte tak dlouho, dokud nedosáhne bodu varu. Pak ihned zeslabte plamen a nechte jahodový polotovar zcela vychladnout.

Jahodovou směs přelijte nejlépe do kovové nádoby (forma na dort, srnčí hřbet), uhlaďte ji a vložte do mrazáku. Hmotu pak choďte zhruba po 40 minutách kontrolovat a vždy ji znovu řádně promíchejte. Po asi 6 hodinách by měla získat strukturu zmrzliny. Zmrzlina výborně chutná s čerstvou mátou a čokoládovým toppingem!

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.