Palačinky s čestvými jahodami, čokoládou a mátou

Palačinky s čestvými jahodami, čokoládou a mátou

Snad není na světě člověka, kterému by nechutnaly tenoučké palačiky s voňavými jahodami! Tento dezert, nebo chcete-li hlavní chod, je vhodný zvlášť pro období, kdy vládne teplé počasí. Jahody v kombinaci s čokoládou navíc působí jako účinné afrodiziakum.

Ingredience na cca 10 ks palačinek:

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 0,5 l mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 40 g krupicového cukru
  • olej na smažení

 

Náplň:

  • 1 kg čerstvých jahod
  • čerstvá máta
  • 2 tabulky vysokoprocentní hořké čokolády
  • 50 g cukru moučka na pocukrování

Postup:

Ingredience na těsto vložte do větší mísy a pomocí metly vymíchejte jemnou tekutou hmotu, ve které ale nesmí být ani hrudka mouky. Nechte ji asi půl hodiny odpočinout v lednici.

Připravte si plochou pánev s nepřilnavým povrchem, pořádně ji rozehřejte a vytřete tenkou vrstvou oleje. Sběračkou si nalijte těsto na pánev a smažte tak dlouho, dokud palačinka nezačne z jedné strany zlátnout. Pak ji obraťte a pokračujte, dokud těsto nedojde. Nezapomeňte ale před každou novou dávkou opět vymazat pánev olejem!

Když jsou omelety hotové, nakrájejte jahody a ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.

Palačinky nejdříve pokapejte čokoládou a pak na ně navrstvěte jahody. Přidejte i malé množství máty, která jídlu dodá na chuti, vůni a svěžesti. Nakonec omelety srolujte a pocukrujte.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.