Mini koláčky s borůvkami, skořicí a mátou

Mini koláčky s borůvkami, skořicí a mátou

Připravte si lákavý dezert jako z cukrárny! Křupavé košíčky plněné voňavou a krémovou směsí se šťavnatým ovocem. Borůvky jsou neuvěřitelně prospěšné vaší pleti. Fungují jako silný antioxidant, takže jejich konzumací přispějete boji proti příznakům stárnutí.

Ingredience pro cca 10 kusů:

Těsto:

  • špetka prášku do pečiva
  • 140 g másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 180 g hladké mouky

Krém:

  • 2 žloutky
  • vanilkový lusk
  • vanilkový puding v prášku
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 150 g změklého másla
  • 100 g jemného třtinového cukru
  • půl lžičky mleté skořice

Na povrch:

  • borůvky

Všechny suroviny na těsto hněťte v míse, než vznikne homogenní hmota. Tu potom vyválejte na moukou posypaném vále v půl cm tenký plát. Připravte si formičky na cukroví ve tvaru větších košíčků a jejich pomocí z těsta vykrájejte kolečka, která pak vložíte dovnitř. Těsto pořádně přimáčkněte, aby bylo rovnoměrně rozprostřené po celé ploše formičky.

V předehřáté troubě na 180 stupňů korpusy košíčků pečte dorůžova, ještě horké je vyklopte. Až zcela vychladnou, můžete je naplnit vanilkovým krémem se skořicí.

Připravte si vanilkový puding dle návodu na obalu a nechte ho zchladnout. Studený puding pomalu vyšlehejte za pomoci metlového šlehače. Do hmoty přimíchejte cukr, žloutek, dužninu vanilkového lusku, skořici, máslo. Krém vložte na dvě hodiny do lednice odpočinout.

Košíčky naplňte sáčkem s ustřiženým rohem, můžete použít i cukrářskou zdobičku. Nakonec na vrch hojně poklaďte ovoce a nechte v lednici asi hodinu.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.