Salát s lososem, zelenými fazolovými lusky a vejcem

Salát s lososem, zelenými fazolovými lusky a vejcem

Zapomeňte na nudné zeleninové pokrmy bez fantazie! Tento salát inspirovaný středomořskou kuchyní je nejen dietní, ale i napumpovaný cennými živinami. Losos vám dodá dávku jódu pro správnou funkci štítné žlázy a více nenasycených mastných kyselin, které prospívají srdci.

Ingredience pro 4 porce:

  • 300 g čerstvého lososa
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 200 g cherry rajčátek
  • 3 vařená vejce natvrdo
  • 400 g polníčku
  • 2 dl olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • piniové oříšky
  • sůl, pepř

Postup:

Na pánvičce restujte filet z lososa tak, aby byl středně propečený. Pak ho nechte chvíli vychladnout.

Lusky fazolek spařte horkou vodou a následně je asi 10 minut povařte v osolené vroucí vodě, až trochu změknou. Nechte je okapat a vychladnout.

Natrhejte do salátové mísy lístky polníčku a přidejte k němu rajčátka, fazolky, vejce nakrájené na měsíčky a kousky lososa. Vše zakápněte olejem, octem, ochuťte solí a pepřem. Salát lehce promíchejte, posypejte piniovými oříšky a podávejte se sklenicí bílého vína.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.