Zeleninový salát s kukuřicí a červenými fazolemi

Zeleninový salát s kukuřicí a červenými fazolemi

Červené fazole patří k nejmocnějším antioxidantům, které chrání organismus před stárnutím a škodlivými vnějšími vlivy. Zamíchejte si je do salátu s rajčaty, kukuřicí a okurkou. Podávat ho můžete třeba jako lehkou letní večeři.

Ingredience pro 4 porce:

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 rajčata
  • 1 salátová okurka
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 1 hlávkový salát
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce octa balsamico
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • špetka mletého pepře

Příprava jídla:

Rajčata, salát a okurku pečlivě omyjte a nechte okapat. Rajčata nakrájejte na malé kousky, okurku na kolečka
a salát roztrhejte na listy. Smíchejte ve větší míse a přidejte fazole a kukuřici, ze kterých před tím vylijte nálev.

Na zálivku smíchejte olivový olej, ocet balsamico, hořčici a pepř. Přelijte jí zeleninu a dobře promíchejte.

Lenka Lysoňková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.