Oddalte cukrovku až o 40 let

04. 01. 2019

Oddalte cukrovku až o 40 let

V České republice žije více než osm set tisíc diabetiků a jejich počet neustále roste. Odborníci už mluví dokonce o epidemii. Pacientů s cukrovkou druhého typu je ale ve skutečnosti ještě asi o dvě stě tisíc víc. Jen jim ještě nebyla diagnostikována.

Celý článek »
Propadněte zlozvyku

01. 01. 2019

Propadněte zlozvyku

Vaše vůle taky potřebuje oddech, aby byla pořád pevná a zvládla nápor každodenních úkolů. Dovolte proto sami sobě se trochu rozptýlit. Odborníci ze Psychology Today tvrdí, že když zaujmete tu správnou strategii, z rozptylovačů pozornosti se stanou její pomocníci. Tak honem na YouTube a jedeme!

Celý článek »
Za všechno můžu já… A co když ne?

30. 12. 2018

Za všechno můžu já… A co když ne?

Cítíte se provinile, když křičíte na své dítě, když dlouho nevoláte rodičům, když se na knihovně vrší prach Je jedno, že nikdo jiný vám to nevyčítá, vy to zvládnete sama za celý svět. Možná vám v dětství do hlavy nahráli špatný program. Zkuste tu disketu zresetovat. Aby vám věčné pocity viny přestaly brát radost ze života.

Celý článek »
Čím krmit mozek

29. 12. 2018

Čím krmit mozek

Aby podával co nejlepší výkon, je nutné mozek zásobovat potřebnými živinami, které ho udržují v akci. Tady jsou ty nejspolehlivější.

Celý článek »
Nejíte červené maso? Hrozí vám deprese a úzkostné stavy

27. 12. 2018

Nejíte červené maso? Hrozí vám deprese a úzkostné stavy

Červené maso, tedy třeba hovězí či vepřové, se pro mnoho lidí stalo například kvůli obsahu tuku synonymem nezdravého jídla, a proto se ho vzdali. Když maso, tak jedině drůbeží nebo rybí. Jenže nedávno přišli australští vědci se studií, podle níž nás může konzumace červeného masa ochránit před rizikem zrodu depresí a úzkostných stavů.

Celý článek »