Z listopadové Kondice: Jak jíst zdravě a nebýt při tom za fanatika? Dejte ostatním ochutnat

06. 11. 2018

Z listopadové Kondice: Jak jíst zdravě a nebýt při tom za fanatika? Dejte ostatním ochutnat

Zdravá strava zdaleka není jen o tom, co si naložíte na talíř. Připravte se na to, že se změna vašich stravovacích návyků (potažmo váhy) promítne i do vztahů s okolím. A že i u svých nejbližších můžete s objevováním nových chutí a surovin tvrdě narazit. Dali jsme pro vás dohromady tipy na to, jak zdravou stravu naservírovat okolí citlivě.

Celý článek »
Wrapy a kouzla s nimi

03. 11. 2018

Wrapy a kouzla s nimi

Rolujte, přehýbejte nebo krájejte na špalíčky. Ať už wrapům dáte jakoukoli podobu, nikdy s nimi nešlápnete vedle. Chutnají s masem, zeleninou i sýrem a příprava nespolkne víc jak dvacet minut.

Celý článek »
Kávový desert plněný čokoládovým krémem

28. 10. 2018

Kávový desert plněný čokoládovým krémem

Kávové deserty jsou vděčné a chutnají snad všem, dokonce i zarytým "nekafařům"! Vyzkoušejte náš dortík, je vynikající!

Celý článek »
Chemie: Co nejíst často

27. 10. 2018

Chemie: Co nejíst často

Jedna špatná zpráva na začátek - škodlivé chemii v jídle se nevyhnete! Dá se však alespoň částečně zkrotit. Loupejte ovoce, nepřehánějte to s množstvím ryb a každý den jezte něco jiného. Škodlivé chemické látky jsou všude kolem nás - ve vzduchu, ve vodě i v půdě - a odtud se nastěhují i do salátu a steaku, co si dáte v neděli k obědu. I když je koupíte v bio kvalitě, vždycky budou stopové množství škodlivin obsahovat. To je daň za rozvíjející se lidskou civilizaci.

Celý článek »
Z říjnové Kondice: Schovejte léto do sklenice. Zavařte si rajčata

20. 10. 2018

Z říjnové Kondice: Schovejte léto do sklenice. Zavařte si rajčata

Rajčata jsou plody léta – voňavá, šťavnatá a plná slunce. Ještě teď je poslední příležitost užít si jich a třeba si je i uchovat na zimu. Rajčata upečte v troubě nebo nechte zredukovat v hrnci na omáčku. Možností, jak je dále využít v kuchyni, najdete spoustu.

Celý článek »