Kurzy vaření s Gurmetem: Thajsko II.

11. 11. 2016

Kurzy vaření s Gurmetem: Thajsko II.

Chcete se zábavnou formou naučit novým kuchařským dovednostem, ochutnat exotické pokrmy a odnést si domů originální zástěru v hodnotě 449 Kč? Přihlaste se na již 30. kurz vaření s časopisem Gurmet, ve kterém se bude v pátek 25. 11. vařit "po thajsku". Thajská kuchyně je totiž hotová exploze barev a chutí. Snad žádná jiná kuchyně není tak aromatická, přitom tak lehká. Pronikněte do tajů thajské kuchyně na vyšší úrovni.

Celý článek »
Luštěniny: Popelka mezi superpotravinami

05. 11. 2016

Luštěniny: Popelka mezi superpotravinami

A ni ryby, ani olivový olej, ale luštěniny. Žádná potravina neovlivňuje délku našeho života víc. Přišli na to vědci, když srovnávali jídelníček obyvatel různých koutů světa. Každé navýšení o 20 gramů snižuje riziko úmrtí o 8 %.

Celý článek »
Velký přehled ořechů: Které jsou nejvíc prospěšné zdraví a proč

03. 11. 2016

Velký přehled ořechů: Které jsou nejvíc prospěšné zdraví a proč

Ořechy jsou plody různého původu, většinou s tvrdou skořápkou a olejnatým jádrem. Mají vysokou kalorickou hodnotu, obsahují okolo 60 % tuku a řadu nerostných látek a vitaminů. Kvůli vysokému obsahu bílkovin se někdy ořechům říká vegetariánské maso (přesahují výživovou hodnotu hovězího masa).

Celý článek »
Sladký dýňový dezert bez lepku

30. 10. 2016

Sladký dýňový dezert bez lepku

Sezona dýní je tu. Upotřebte, co vám vyrostlo na zahrádce, nejen na polévky a k zapékání – vyzkoušejte dýňový flan. Je krásně oranžový, lehký a skvěle chutná!

Celý článek »
Dvoubarevný koláč s meruňkami

29. 10. 2016

Dvoubarevný koláč s meruňkami

Připravte rodině nebo třeba návštěvě tento koláč a vsadíme se, že po vás budou chtít repete nebo recept. :-)

Celý článek »